Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

Ar an leathanach seo

1. Théid cailín isteach i seomra léithe féin. Cíorann sí a ceann agus amharcann sí thar a guala isteach i sgáthan. Is ceart go bhfeicfidh sí sgáile a céile ins an sgáthan.
    Gaeilge
  2. Is beag nach bhfuil na sea ghnásai baint leis an oidhche seo marbh ins an cheanntar seo. Fad o shoin ba ghnathach leis na daoine gach uile sheort oibre a bheith deánta roimh luighe gréine. Sguabfaidh an teach chuirfidh teine mhór síos agus d'fhágfaidh cuid de'n t-suipear ins an phota ag cois na teineadh. Rachadh na daoine a luighe agus d'fháfgaidh an solus lasta no chreis na daoine go n-éirigheadh na mairbh as an uaigh an oidhche sin agus do dtigeadh siad arais go dtí na sean fhóide ar lord urnaighthe a ngaolta. Sin an fáth