Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fhriotholadh dó. Char labhair an cailín agus nuair a fosgladh an doras ar maidín chuaidh sí go toighe an t-sagairt agus d'innis sí do caidé mar bhi. Dubhairt an sagart go rachadh sé léithe an oidhche sin go bhfeicfeadh sé caidé a thárlochadh. Chuaidh siad go tigh an phobail agus nuair a chuaidh sé domhain san oidhche nocht tais an t-sagairt a bhí marbh agus d'fhíafruigh sé an rabh aon duine annsin a dheánfadh an t-aifreann a fhriothamhladh dó agus dubhairt an sagart a bhi beó go ndeánfadh seisean do é. Nuair bhi a t-aifreann ráidhte aige a'imthigh sé as amharc mar bheadh splainnc ann.
  2. Bhi bád amuigh ag iascaireacht lá. Bhi lá deas ciúin acu ag gabhail amach de'n fhuireann. Nuair