Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    feadh an mac cleas ar an mhinistir go dtabhairfeadh sé maitheamhnas dó agus mála airgid fosta. Chuaidh an buachaill 'un teampaill an oidhche sin agus las sé mórán coinnle agus nuair a tháinig an ministir isteach lig sé air gur aingeal é a tháinig as na flaithis. Bhí an ministir i bhfáthach mhór le fághail 'un na bhflaitheas agus d'íarr sé air é a thabhairt leis. Dubhairt an stocach go dtabhairfeadh acht é a ghabhail isteach i mála a bhí leis. Chuaidh agus chaith an gasur ar a druim é agus shiubhail sé tríd crann agus dhreasóga ag bualadh an mhála o thaobh go taoibh agus é ag sgairtigh amach.
    Ta bealach cumhang 'na bhflaitheas. Tá bealach cumhang na bhflaitheas."
    Ba é an deireadh a bhí air go rabh an ministir choir a bhéith marbh aige.
    Annsin chaith sé an ministir agus an mála annsin agus chuaish sé chuig an rí no go bhfuar sé a mhála airgid agus
    AT1525: The Master Thief