Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

(ar lean ón leathanach roimhe)

ag isteacht leis. Nuair a chuaidh sé a luighe an oidhche sin bhi gliodai beag na luatha i n-a suidhe cois na teineadh. Nuair a thuit Tomás i n-a codladh d'éirigh sí agus chuaidh fhad leis agus gheárr sí a sgeadamán. Baineadh cúiteamh an chait as Tomás Mór.

Bhi Íosa agus Naomh Peadar ag suibhal amuigh le chéile lá amháin agus nuair bhi siad agsiubhal tamall tháinig ocras ortha. Bhi ceapaire beag le Peadar i n-a phóca ach ní rabh sáith beirte ann agus bhi an sruth pislín ag reathaigh le n-a chuid fiacal ag smaoitiu ar an cheapaire mhilis a bhi i n-a phoca. Thoisigh sé a 'suibhal cupla coiscéim ar chúl Íosa ag cur i gcéill gur tuirseach a bhi sé. Le sin chuir sé plaic de'n cheapare i n-a bhéal ach labhair Íosa leis agus béigean dó an phlaic a chathamh amach. Aca'n am a gcuirfeadh sé greim i n-a

Gabriel Ó Conáin
An Fál Carrach, Co. Dhún na nGall