Scoil: Gort an Choirce (uimhir rolla 11815)

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Slánuightheoir, nuair a d'fíafruigh an t-Éireannach cé h-é an fear a bhí crochta. Chuir an t-Éireannach ceist cé chroch annsin é agus dubhairt fear an tighe ósda gur b'íad na h-Iúdaigh a rinne é. Nuair a chuaidh an t-Éireannach amach 'na sráide ce chasfaidhe dó ach ludach. D'fhíafruigh an t-Éireannach dó ca tuige ar mharbhuigh siad ar slánuightheóir agus dubhairt an t-Iúdach gur tharla sin na mílte bliain o shoin.
    "Is cuma liom-sa", arsa an t-Éireannach "anois a chuala mise é" agus thoisigh sé agus bhuail sé leithead a chroicinn ar an Iúdach.
    Pádraig Ó Fearadhaigh
    Micheál Mhac Fhionngaile