Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann am amháin agus d'fhastodh sé gasúr. Badh é an margadh a bhí ann é a chuid a fhagháil go maith. Nuair a d'éirigh an gasúr ar maidín ní bhfuair se ach brachan agus bláthach agus cuireadh amach ag bualsdh coirce é. Bhí cruach mhór coirce buailte aige in am dinéara agus é iongantach tuirseach.
    Sgáirt a mhaighistir isteach air chuig a dhinnéar agus ní bhfuair sé ach brachan agus bláthach. Nuair a bhí sé ite aige, cuireadh amach a bualadh coirce aríst é agus bhí sé ag obair leis go am tae agus sgairt a mhaighistir isteach air chuig a chuid tae agus fuair sé brachán agus bláthach arís agus chuir a mhaighistir ceist air an rabh sé sásta agus dubhairt an gasúr nach rabh agus dubhairt an maighistir duine a bith nach mbíonn sásta go gcaithidh an chluas bhaint de agus é a chur chun na bhaile.
    Thug sé leis sgin agus bhain de an chluas
    AT1000: Bargain Not to Become Angry