Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

anall agus dubhairt sé ná dtiocfadh an mac anall go dtí go bhfeiceadh sé an fear ag dul anonn.
    D'iarr an bhean ar an fhear a dhul anonn agus nuair a tháinig an mac an fear ag teacht. D'imthigh sé an méid a bhí ina chorp agus d'imthigh an fear i ndiaidh an mhic agus d'imthigh an bhean indhiaidh an fhir agus bhí siad uilig ar shiubhal agus d'ith an gasúr a sháith agus thug sé leis an beathach bán agus d'imthigh sé casadh air dochtúir. Chuir an dochtúir ceist air an rabh se ag dul at fástodh.
    Dubhairt an gasúr go rabh sé ag dul ar fástodh agus dubhairt an dochtúir go rabh seisean ag dul a chuartúghadh seirbhiseach agus bubhairt an gasúr go rachadh seisean leis.
    Dubhairt an dochtúir go rabh an bhean agus a nigheann ag éileadh le fada agus go dtiocfadh leis féin a dhinnéar a dhéanamh réidh agus tháinig sé fhad leis an teach. Bhí an mháthair ina suidhe thaobh amháin de'n teinidh
    Bríghid Ní Colla
    Seósamh Ó Colla