Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

na clocha leigint air féin go rabh sé marbh.
    Tháinig an fear fhad leis agus thóg sé é agus d'fhág sé ina luighe ar an féar glas é agus dubhairt sé leis féin, is maith an obair tú a bheith marbh. Bhí bocsa leis an fhear seo agus is é an rud a bhí istigh ann uibheacha. bhain sé na h-uibheacha amach as an bhocsa agus d'fhág sé ina luighe ag a thaobh iad agus chuir sé an madadh ruadh isteach ann. Annsin d'imthigh sé in a bhaile a chuartughadh rópa agus nuair a fuair an madadh ruadh an fear ar shiubhal as a amharc léim sé amach as an bhocsa agus d'ith sé na h-uibheacha uilig, agus ar shiubhal leis an méid a bhí ina chorp. Bhí lúthghair mór ar an fear go rabh an madadh ruadh marbh agus bhí sé a innse do gach aon
    AT0001: The Theft of Fish
    Anna Nic Aodhachain