Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

mé.
    Bhí siad iongantach brónach nuair a bhí n-athair marbh agus dubhairt siad ca chuige a bhfuil an teach agus an talamh. Dubhairt an fear gur aige-san a bhí sé. Comhnuidhe siad leobhtha i gcuideachta a chéile agus bhí siad beo go maith ó sin amach.
    Sgéal pisreógach.
    Bhí bean agus fear ann, aon uair amháin, agus bhí cuid mhór bó aca, bhí bean eile ina comhnuidhe ag a dtaobh, agus ní rabh bó ar bith aici.
    Lá amháin bhí an bhean seo, ag blighean an eallaigh, agus tháinig an bhean seo isteach, agus canna leithe, fa (choinne) dhéirc braon bainne, ní
  2. Bhí bean agus fear ann aon uair amháin, agus bhí cuid mhór bó aca, bhí bean eile ina comhnuidhe ag a dtaobh, agus ní rabh bó ar bith aici.
    Lá amháin bhí an bhean seo, ag blighean an eallaigh, agus tháinig an bhean seo isteach, agus canna leithe, fa(choinne) dhéirc braon bainne, ní
    Caitlín Nic Ghiolla Chomhghaill
    Pádraig Ó Aodha