Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

Ar an leathanach seo

1. Bhí gasur ar faoistin ag sagairt lá amháin agus nuair a bhí (dea) deireadh a pheacaidh inniste aige, Chuir an sagart ceist air an rabh a ghach eile le h-innse aige.
    Dubhairt an gasur go rabh a go rabh eagla air go ninnsiughadh an sagart g. do gach duine é. Dubhairt an sagairt go mbheadh sé peacamhail aige é a innse.
    Dubhairt an gasur go rabh nead aige thíos i dtóin an gharaidh agus trí h-uibhe airtí. Níor leig an sagart a ghach air féin.
    Ar maidin lá thar na mhárach is é an a sagart sin a rinne an tseanamoir fa dtaoibh de daoine nach bfoghluimeann rud eighinteacht ghá gclann. Dubhairt sé (sa) go rabh gasur ar faoistir aige agus dubhairt sé go rabh nead aige agus trí huibhe uirtí
    Déirigh an gasur go hárd i nairde agus scairt sé. A giolla an béil mhóir bhíos agam go [humseacha]? é
    Seán Ó Gallchobhair
    Srath Máirtín, Co. Dhún na nGall