Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Shiubhal sé leis, comh d’táinig sé go dtí teach eile, chulaidh se an sgreadach istoigh. Chuaidh sé isteach, agus bhí fear ina shuidhe ar chathaóir, agus bean a bhualadh le tuairgín, go tapaidh agus tháinig léithe.
    Goidé atá tú a dheánamh arsa Diarmuid, leis an bhean. Tá, arsa seise, ag iarraidh léine ur a chur ar an fhear seo. Tabhair damh í, arsa Diarmuid, agus nuair a d’amharc sé uirthi, bhí sí fuadhthe mar a bhéadh mála ann.
    Tabhair damh seusúr arsa seisean, thug sí an seusúr dó, agus ghearr sé píosa amach as an áit a cheart do’n mhuineál a bheith. Chuir an fear an léine úr air, nach fuirist sin a dheánamh, arsa an bhean. Da gcúimhneochainn air, phill Diarmuid na bhaile aríst, agus dar leis féin, tá an bhean sin níos amaidigh ná mo mhnaoi féin.
    Síghle Nic Aodha
    Caitlín Ní Fharraigh