School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    le mac an ríogh, agus bhí sí ins an bhaile ar an dó dheag a chlog. Nuair a tháinig an mháthair na bhaile, bhí sí féin agus a inghean ag caint ar an ghirrseach dheas a bhí ag an damhsa, agus níor leig an inghean eile a dhath uirthi féin.
    An tríomhadh oidhche, d'imthigh an mháthair agus an ghirrseach eile ag an damhsa aríst, agus bhí an ghirrseach eile ina suidhe ag cois na teineadh go brónach mar bheadh sí gach oidhche.
    Tháinig an mháthair aici arís agus thug sí éadach duithe ar bith eile. Thug sí bróga deasa gloine duithe fosta. Chuaidh sí ag an damhsa agus bhí sí ag damhsa le mac an ríogh an oidhche seo aríst. Bhí sé i ndiaidh an dó dhéag a chlog an oidhche sin nuair a thainig sí na bhaile. Chaill sí a bróg.
    Lá thar na bhárach bhí mac an rí ag dul go bhfeicfeadh sé cia a chaill an bhróg, agus chuaidh sé go dtí an mháthair. Chuaidh an ghirrseach a chuir an bhróg uirthi, agus bhí sí ins an mhéid cheart aici.
    D'iarr an mháthair agus a inghean maith- eamhnas ar an ghirrseach agus pósadh í féin agus mac an ríogh.
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Nuala Nic Dhomhnaill