Scoil: Mín an Chladaigh (uimhir rolla 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Dhún na nGall
Seán Mac Fhionnaile

1. Scéal (ar lean)

Bhí Rí 7 bainrioghain ann am amháin agus ní rabh aca aca nighean amháin. Bhí go maith agus ní rabh go h-olc go dtí go bfuair an bhainrioghan bás agus phós an Rí arais.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    urithi acht trí cosa. Ní fhaca an ghiorrsach í ón lá sin amach.
    An lá sin bhí sí na suidhe ar an chnoc nuair a thainig mac Rí thart agus thug sé leis í agus pósadh an bheirt aca agus mhair siad saoghal maith.
  2. (gan teideal)

Bhí Rí 7 Bainrioghain ann uair amháin agus bhí nighean amháin aca. Fuair an bhainrioghan bás 7 phós an rí arais, agus bhí nighean eile ag an bhean seó.

Bhí Rí agus Bainrioghain ann uair amháin agus bhí nighean amháin aca. Fuair an bhainrioghan bás agus phós an rí arais agus bhí nighean eile ag an bhean seo. Bhí an chéad bhean doigheamhail agus ní rabh nighean na mná seo acht iongantach graflach. Ní rabh an leas-mhathair maith do'n chead bhean agus lá amhain thug sí leithe bonnóg aran-choirce agus d'imthigh sí leithe.
    Nuair a chuaidh sí giota thainig
    Roise Ní Dhochartaigh