Scoil: Mín an Chladaigh (uimhir rolla 5046)

Mín an Chladaigh, Co. Dhún na nGall
Seán Mac Fhionnaile

1. Paidir na Scaball
    'gCluin sibh mise, lucht na sgaball, ná déanaigidh faillighe in bhur gcás. Is truagh sin duine gan carad na luighe ar leabaidh an bháis. A dhuine bhoicht gan chéill, ná ith feol Dia Ceadaoine agus ná éagcaoindo thinneas. Umhlaigh do'n chléir agus do na cúig féile Muire. Deán d'fhaoisidín ag Dia agus beidh tú ag féasta Mhuire ag éisteacht cneas na leanbh.
    Bhí Muire agus a Mac amuigh ag siubhal san lá. Casadh ortha an pearsa Siobáin bheannuighthe ar an Róimh. Shín sí dó is a deis láimh scabaill breágh na mbrainsí óir. "Níl aoin duine a gcaithfidhmo aibid agus í chaithfheadh mar is cóir nach mbeadh séala agam-sa ar a ainm ins an Ghlóir". A Mhiahgdean luachmhar bhlathmhar, bheannuighthe, is tú bhíos ag gabhail romham ins na bealaigh. Nuair bhéas an tóir ar an pheacach, seól mé ar an eolas go pobal na h-aithrighe an áit a siltear na deóra.
    2. Cuirimid sinn féin i bfidhneise Dé agus na Maighdine Muire, ag iarraidh