Scoil: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Liam Mac Giolla Chomhghaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Gan mhoill indiaidh teach Pobail Doire Beag a bhathadh smaointigh cupla maistín de bhuachaill sa chompál go mbainfhead siad rása as na daoiní agus sgánnradh maith. Bhí dornán maith de leath chloca cruinn aca ar na h-Ardain i gcúl an Teampaill.
    Go díreach nuair a bá mhó bhó na daoiní ar a n-urnaige i lár an Aifreainn chualachas an chraiceál iongantach, nuair a caitheadh cupla sgaoith cloch ar na sglátaí. Bhí na daoiní faghaisgneach agus níor fhan duine leis an duine eile gur ghlan an mhó chuid aca amach malaidh Shéimí nó malaidh Thighe na Scoile ar an taobh eile. Bhí mná faoi bhun a staighre an lá sin a raibh
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)
    Tomás Beag Ó Colla