Scoil: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Liam Mac Giolla Chomhghaill

agus goidé a bhí ann acht néal a bhris ar thoabh an chnuic os cionn Thoigh an Phobail.
    Ní rabh i bhfad go d'táinig tulle mhillteanach anuas ag tiomáint grágan, fóide, agus gach rud. Ní rabh na píopaí faoi Thoigh an Phobail ábalta na fóide agus gach rud a leigen síos. Rinne an t-uisge loch mhór taobh amuigh de Teach an Phobail. Sa deireadh chuaidh an t-uisge isteach i d-Teach an Phobail agus roimhe bhomaite. bhí naoi no deich de throighthí de uisge istigh.
    Duine ar bith a bhí ábalta teicheadh, theich sé. Duine ar bith a bhí ábalta snámh bhí sé ag sábhail daoiní agus ghá d'tabhairt suas ar an staighre. Báitheadh an cléireach agus cupla duine eile.
    1. próisis agus feiniméin