Scoil: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Liam Mac Giolla Chomhghaill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    choirce díol na ngéil [?]. Ní chloinnfea do cluas leis an ghleo agus calan a bheadh ann. Bheadh dream óg ag caitheamh geatharaí, go h-airighe nuair a thoisuighadh an Paidrín. Bféidir go mbuailfidh sean duine eighinteacht le fod monadh a bheadh cur cionn ar an phaidirín. Annsin deirigheadh a [tulabuaca]? agus rachadh an paidrín sios is suas.
    Bhí níos mo greann ag [taos]? óg ag fairre anuair sin no bheadh a dteach damhsa na rinnce anois. Ghnithi [crostaoch]? go leor ar an taobh amuigh de theacht na fairre mar gceadna. Dhruidfí poll an t-simleara. Cheanglaidh na dorsa taobh amuigh. [?].
    Stad na gnásanna garba - dith [chéulidh]? seo. Suideann an taos óg anois go mo dhamhal suaimhneach agus taobh amuigh do chomhradh na greann gan choir, nil bogadh I dtigh na fairre.
          1. cluichí