Scoil: Doire Beag (uimhir rolla 14503)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Sibéal Ní Ghallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fuíntach i ngeallamhain chríost in do sheirbhis naomhtha go deireadh ár shaoghail. Creideamh láidir, dochas daingean teas ghrádh an spioraid naomh. Greása an spioraid Naomh go gcomhnuigh tú liom. A Íosa a dhóirt do cuid fola mar luachach ina na scálaí ar son ár gcuid peacaidh bí trócaireach dúinn.

I ndiaidh an phaidirín deirfidh . . .

Indiaidh an phaidrín deirfidhe - trí paidreacha, trí Abhe Máire agus Cré le h-impighe na maighdne muire, nuair a chonnaic sí a h-aon mhac ar chrann na croiche fríd a h-impighe, fríd a h-aon mhac muirneach na trí amharc trocaireach sin a thug siad ar a chéile, leis na trí amharc throcaireach thabhairt orainn in uair ár mbáis agus ár gcruaidh cás.
    trí paidreacha, nó trí abhe máire agus cré i gcuimhne na trí pearsa ro naomhtha mar atá an t-athair, an mac, agus an spiorad naomh lá maith an bhreitheamhnais, an lá sin an [?] an talaimh agus dheánfar púd[? de'n pheacach, lá na feirge agus na [?], mar n-iúl a Dhia go bfuighmid scath agus dídean agus folach faoi sciathán do throcaire.
    Ard na gCeapairí, Co. Dhún na nGall
    Máighread Ní Ghallchobhair