Scoil: Doire Beag (uimhir rolla 14503)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Sibéal Ní Ghallchobhair

Ar an leathanach seo

1. Fáilte dhui a Mhuire Mhór Mhaighdean shaor ar Neamh gan phóir. Máthair Íosa, realta na maidne sgianaim ort agus anam thaireadh. Is tú thug arais an blath udaigh thuit le tétheadh is mo ngrásta dhuit. Is tú thug an t-uan a shaothruigh sin anois agus uair an néaga linn. Tamhuigh uan sícheal Dé caoil na gcleis a cheangalas mé, tabhairt greim do'n bhocht a's do'n dallamh shiúl Máthair Muirneach Rí na ndual. Sgáthar na SUibhailce, Sgáthar gan reacht, sgáthar na h-Eaglaise as na humhlaidheacht. Saor muidinne le céim do Mhic olc a Dhia agus ar éiric. Realt na maidne agus dhá dtrian seachan muidinne ar uaigh na bpian. Go moltar uainn de choimrigh gan uaibh sé é an t-Athir an Mac agus an Spiorad Naom.
    Fáilte Duit a Naomh
    Fáilte dhuit a Naomh coróin dfuil agus i dtaobh. Cruthuigh arsa'n duine; guidhe fuar i dochar anat eile fola, mhic agus a mháthair. Líon mo leas i bhfus agus thall na leig m-anam ar leic na bpian. Aingle Dé go dtige mo cumhdach, teachtaire Dé romham agus liom. Ola críost go dteighidh ar m-anam díleas cheannuigh Íosa ar an chrann.
    Ester Ní Fhearrdhaigh
    An Seascann Beag, Co. Dhún na nGall