Scoil: Rann na Feirsde (uimhir rolla 15927)

Rann na Feirste, Co. Dhún na nGall
Pádraig Ó Baoighill

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus d'fhan siad ins an teach go maidin. Nuair a phill siad ar an bhaile bhí lúthgháir mór ar an mháthair nuair a thainic an gasúr na bhaile.
    D'fhiafruigh sí de goidé d'éirigh dó. D'innis an gasúr díthe caidé mar rinn sé eascon de fein, mad fuair sé ar shiubhal ar na mhadaidh ruisce, mar d'imthigh sé ar na seabhaic, mar rinn sé fáinne, gráinín coirce agus madadh ruadh do féin, mar rinn siadsan turcaigh díobhtha féin agus mar bhain seisean na cloigne díobhtha. Nuair a chualaidh sí seo bhí bród mór uirthi as a mac. Bhí neart airgid acu annsin agus ó sin amach bhí saoghal an mhadaidh bháin acu.
    AT0325: The Magician and his Pupil
    Proinnsias Mac Pháidín