Scoil: Loch an Iubhair (uimhir rolla 16829)

Loch an Iúir, Co. Dhún na nGall
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. Rinne mé smaointeadh in mo inntin.
    Rinne mé smaointeadh in mo’ inntin agus léan mé dó go cinnte go bhfáneochan fhéin is mo mhuintir is go rachan ‘un an Oilean úr.
    Iarram impidh ar an áird Rí tá as mo cheann le mo shábhál ar gach thuimpiste no go gcrícheochadh mé, mo shiubhal.
    Shiubhal mé fiche míle agus níor casadh orm cineadh daoine fríd coillte sléibhte agus gléantáin uaighneach.
    Níor casadh orm cineadh daoine no Buadhartha Beithidh allta capall Bó no caora a dhéanamh inilt ar an fhéir.
    Agus daoine nach rabh an tsuint ortha a chasáin fá mo mhéir. Tharlaí isteach i dteach mé. Bhí an Cháilleach ins an chlúdaigh. Dhéirigh sí go
      1. filíocht
    Tadg Mac Gíolla Bhríghde