Scoil: Loch an Iubhair (uimhir rolla 16829)

Loch an Iúir, Co. Dhún na nGall
Pádraic Mac Giolla Bhríghde

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus d’innis an teachtaire dó. “Tcidhtear domh gur fear amaideach thú” ar seisean “gabhail fhad dé casáin agus go ndeanfadh trí cinne de slisneacha an t-sean bháid seo gnoithe go maith”.Dar leis an teachtaire bfeidir go rabh an ceart aige.
    Thug sé leis trí cionn dé na slisneacha agus phill sé na bhaile. Nuair a tháinig sé go teach na Cailligh chuir sé na slisneacha faoi na gcaosán agus chuir teine ionnta. Nuair a bhí an t-slis deireannach comhair bheith dóighthe léim an diabhail amach as a [béa]? a’s nuair a bhí sé ag gabhail amach as ar doras ar seisean “Chon slisneacha an t-sean bháid ach Dochais na Caillighe”
    Máighreadh Ní Bhaoighill
    Niall Ó Baoighill