Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. Nóra Nic a Smuilc agus Eoghan ‘ac a Chailc.
    Chuaidh Nóra Nic a Smuilc agus Eoghan ‘ac a Chailc lá amháin go dtí an tráigh le beadh trágha fhághail. Bhí an eagla i dtólamh ar Nóra roimh an bhás. Ní rabh siad i bhfad ag déanadh an cnuasaigh go mbéiridh partan ar ladhair bhig Nóra. Shaoil sí cinnte gurb é an bás a bhí ann. Leig sí béic amháin aistí agus rith sí annsair Eoghan ag scairtigh amach comh h-árd as thainic léite.
    “O a Eoghain suid an bás”. “Ca bhfuil sé?” arsa Eoghan ag tionntadh thart. “O lé mo dhá chluais a chualas agus le mo dhá shúil a chonnaiceas agus i mbun mo choisc atá sé” arsa Nóra Nic a Smuilc. Rith an bheirt aca annsin ag teicheadh roimh an bás. Rith siad leobhtha agus casadh madadh ruadh [orsa]?
    AT2021: The Cock and the Hen
    Sorcha Nic Suibhne