Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Tá aith iongantach uaigneath, shios ann thóin na h-Uillinch agus tá uaimh mór shios faoí an talamh, agus tá sé lán daoine beaga, ó bhi an togad mór ann, fad ó shoin
    Chuaidh a rabh de dhaóine ar an oileán isteac ann, a bhfolach ar na saigduirí. Bhí na saigdhuirí ag tuartugadh ar feadh trí nó ceithre láete, sal a bhfuair siad iad
    Sa deiread tháinig bean amach ag in leanbh leithí. Connaic na saigduirí iad agus bheir siad ar na daoine uilig ach dhá fhéar. D’imthigh siad amach ann bádh beag.
    Bhí fear as an óileán seó thios ar an tráigh ag taobh an caiséal agh tuartugadh a dhearbratar, nuair a connaich sé solús
    Bun an Fhid, Co. Dhún na nGall
    Pádraigh Mac Aodha