Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Tuiteann oidhche fhéile brighde ar an chéad lá do Fheabhra. Théinn duine amach go dtí an dóras druidthe le cochán sgaithte.
    Sgairteann sí isteach “Gabhaigidh ar mhur nglúinaibh, foscailighe mbur shúile agus leigighidh isteach Brighidhe. Freagrann na daoine istigh cos na teineadh. “Sé beatha” Sgairt sé arais.
    “Gabaigidh ar mbur nglúinaibh foscailigidh mbur súile agus leigigidh isteach Brighide. Freagareann na daoine airist “Sé beatha, Se beatha.
    Sgairteanna daoine airíst “Gabhaighidh ar mbur nglúinaibh foscailigidh mur súile agus leigighidh isteach Brigid”. Freagarann na daoine a isthuigh
    Seosaimhín Ní Dhubhthaigh
    An Leadhb Gharbh, Co. Dhún na nGall