Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Bhí baintreach ann aon uair amháin agus bhí mac aici. Ní bhfacaidh an mac seo dath ar bith ariamh.
    Lá amhain rinne a mháthair suas a intinn go dtabhradh sí léithi ann aonigh é. D'éirigh siad ar maidín lá thar na bháraig agus d'imthigh siad 'an aoinigh. Nuair a bhí siad ar an aoinach bhí an mac ag cuir ceisteann ar an mháthair le schan rud a b'feicead sé.
    Chonnaic sé sgaifte girrseachaí anuas an bealach mór agus cuir se ceist caidé sin. Dubhairt an mhathair gur sinn girrseachaí. Nuair a tháinig an trátnona agus na daoine uilig ag gabhail na bhail chuir an máthair ceist ar maith leis i dháth a cheannact.
    AT1678: The Boy who had Never Seen a Woman
    Domhnall O Baoighill