School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal

Bhí bean ann uair amháin agus bhí a fear a siubhail ag iasgaireacht. Ní rabh duine ar bith aici ach í féin.

Bhí bean ann uair amháin agus bhí a feár a siubhail ag iasgaireacht. Ní rabh duine ar bith aici ach í féin. Ní rabh teach ar bith n-aice leobhtha, agus bhí an áit uaigneach go leóir.
    Bí sí ag guidhe agus ag guidhe le cuideachta. Agus caidé tháinig isteach ach dá spág. Shuidhe an dá spág ar an bhac.
    Bhí sí ag guidhe agus ag guidhe le cuideachta. Agus caidé tháinig isteach ach dhá loirge.
    Shuidhe na dá loirge ar na dhá spág. Shuidhe dá ipág ar an bhach. Bhí sí ag cuidhe agus ag guidhe le cuideachta,agus caidé tháinig isteach ach dhá
    Seosaimhín Ní Dhubthaigh
    An Leadhb Gharbh, Co. Dhún na nGall