Scoil: Dubhchoradh

An Dúchoraidh, Co. Dhún na nGall
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Chongbhuigh fear de'n triúr cuimhne ar na focla seo. Shiubhail siad leo giota eile gur casadh ortha fear a bhí ag rádh "two and sixpence."
    Chongbhuigh an darna fear cuimhne ar seo. Shiubhail siad giota maith eile gur casadh ortha fear a bhí ag rádh "the sooner, the better." D'imthigh leo an tríomhadh h-uair, agus níór bhfada go dtáinig siad fhad le fear síonta maol marbh ar thaobh an bhealaigh mhóir.
    Sheas siad ag coimhead air, agus gan mhothughadh tháinig na saighdiúirí aníos. D'fhiafruigh siad do'n dara fear "who killed the man." "us three" arsa'n chéad fhear. D'fhiafruigh siad do'n dara fear "what did you kill him for?" "two and sixpence" ar seisean. Dubhairt na saighdiúirí go dtábhairfeadh siad iad chun phriosúin. hal ars' an tríomhadh fear "the sooner, the better."
    Tugadh 'na phriosúin iad, acht ní thiocfadh a dhath a dhéanamh ortha mar
    AT1697: “We Three; For Money.”