Scoil: Béal an Átha Móir (uimhir rolla 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Dhún na nGall
Mícheal Ó Gallchobhair

Ar an leathanach seo

1. Bhí fera ann uair amháin agus bhí cruit air. bhí sé ag dul suas an cnoc lá amháin fá choinne mála mhónadh. Bhí casán suas go dtí an phortach agus bhí carraig ar an chásán. Sheas sé ar mhullach na carraige agus chuala sí ceól istuigh innti.
    Tháinig fear beag ribeach ruadh go dtí an doras, d’fhosgal sé an doras agus d’iarr se ar an fhear a theacht isteach. Chuaidh sé isteach. Bhí na daoine beaga istigh agus fear agus bean. Bhí deich gcruit crochta ar an bhalla. D’fiafruigh an bhean de’n fhear cáidé dheanfadh siad le fear na cruite agus dubhairt an fear
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Treasa Ní Ghiolla Dé