Scoil: An Sealgán (uimhir rolla 6781)

An Sealgán Beag, Co. Dhún na nGall
Róis Ní Bhraonáin

1. Scéal

Nuair a bhí Ar Slánuighteor, An Mhaighdeán Mhuire, agus Naomh Seoirse ar a mbealach go Egypt, tháinig an oidhche ortha.

Nuair a bhí Ar Slánuightheor, an Mhaighdeán Mhuire, agus Naomh Seoirse ar a mbealach go 'Egypt" tháinig an oidhche ortha . Fuair siad loistín i dteach , agus an oidhche sin d'iarr an Maighdeán Mhuire usige le na paiste a nighe . Fuair sé an t-uisge , agus nuair a bhí Sé nighte , d'fhiafraigh bean an toighe an dtiocfadh léithe a paiste féin a nighe sa'n uisge chéadna .Ar ndoighe , dubhairt sise go dtiocfadh . Bhí loghmhar air, agus comh luagh is nighfeadh san uisge lé an Slanuighteor é , bhí sé ar biseach.
    Proinnseas Ua Braonáin