Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    D’éirigh na trí gaisghidheach na seasamh agus le na gcuid claidheamhac. Ghearr sí poll ar an bhalla agus amach leis an cheathrar. Ag d’imthigh siad agus a n agaidh ar an fharraige. Ní luaithe bhí siad istigh ins an bhád na chuir, Rí Uladh teachtaire chuig bean droideachta agus chuir sise storm ar an fairrge agus ní rabh aca le deanamh acht pilleadh. Bhí airm mhór cruinn anois ag Rí Uladh agus d’fan Deirdre Naoise agus ardan ar fasgadh agus Conuigh Ailne a shúil thart agus ní rabh duine ar bith da dtainig comhgaradh nar bhain sé an cheann dobhtha. Sa deireadh baineadh an ceann do fein. Annsin ghlac ardan a aith agus rinne seisean an cleas cladhna go dtí sa deireadh
    Máire Nic Fhloinn
    Seantuismitheoir