Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhí Deirdre go rabh sí seacht n uaire ní badh breagta na bhí sí ariamh. Chuir seo fearg mhór ar an Rí, agus indiaidh tamaill bigh cuir sé teachtaire eile, ag fiafruigh an rud cheadna agus chonnaic an teachtaire go rabh Naoise ag dul a sgaoileadh léithi agus labhair sí leis agus dubhairt, “Na bain damhsa na tá tú istigh i dteach luaidhe agus an luaidh ar theinidh fa dtaobh daobh. Nuair a cualaidh Deirdre seo o’ eirigh sí na seasamh agus chan sí na focla seo; “a dhís bhí cosaint na Craoibhe Ruaidhe.
    Is sibhse ghearfadh an t-iarann fuar. Cad chuige nac ngearann sibh an luaidh liom agus í ar theinidh fa búr dtimcheall.
    Máire Nic Fhloinn
    Seantuismitheoir