School: Doobin (roll number 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (continued from previous page)
    léithi. Mharbh sí an madadh sin agus annsin fuair sí suas leis ag Min-na-Márac agus annsin sgaoil sé an Mharach léithi agus mharbh sí é sin agus fuair sí suas leis ag loch Muc. Thosuigh an bheirt ag troid. Leag an mhuc ar a dhá ghlúin é. Nuair a d’éirigh sé arais chuir sé a mhéar in a bhéal agus rinne sé fead glaice. Suid fead an Fearghamhain arsa Fiongiolla ma tá sé beó. Bhí sí ag cíoradh a cinn agus bhí a gruaigh sios léithi. D’imthigh sí le na dearbhrathair a sadhbhal agus bhí sí ag snamh ins an loc. Istigh in a naprun bhí trí mearóga agus nuair a bhí sí ar an taobh tall shaoil sí gur ar an taobh eile a bhí an feadalach. Bhí sí anonn agus anall gur eirigh sí tuirseach agus go deachaidh gruaig a cinn faoi a cosa agus gur
    Brighid Ní Dhochartaigh