Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cibé comh doigheamhail is bhí sí an dá oidhche eile bhí sí trí huaire ní ba doigheamhala an oidhche seo agus bhí bróg [oir]? agus bróg airgid uirthi. Bhí oiread grinn aici nar mhothuigh sí an oidhche ag dul thart agus coinnig mac an Iarla a shúil go maith uithi. Sa deireadh móthuigh sí an clog ag bualadh an meadhon oidhche agus thug sí rúide [an]? amach ar an doras agus isteach ins an chóiste acht ba mhaith an maise da mhac an Iarla é rith sé na diaidh agus nuair a bhí sí ag dul isteach sa chóiste fuair sé greim coise uirthi acht tharraing sí a cois agus níor fágadh aige acht an bhróg óir, agus nuair a d’amharc sé thart ní rabh conste na dadaidh eile le feiceal aige acht cailin beag bratógach a bhí ag rith na bhaile, mar nuair a bhual an chlog uair an méadhon oidhche
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Nic Fhloinn