Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bainrioghana da gcoiruighadh [fé]? fa choinne an damhsa agus nuair a bhí siad ag imteacht d’fág siad lán mearacan [min]? agus lán mearachan uisge ag an chailin le brachan a b’eith deanta aici dobhtha nuair a thiocfadh siad abhaile.
    Bhí go maith agus ní rabh go holc. D’imtigh siad chuig an damhsa agus ní luaithe d’imthigh na tháinig uaigneas iongantach ar an chailin bheag agus shuidhe sí ar an tsuisteóig ins an choirneal agus thoisigh sí ag caoineadh, agus bhainfeadh sé deora as na clocha a bheith ag amharc uirthi. Níor bhfada dí annsin go dtáinig an chaora dubh isteach ar trí cosa, agus [con]? luath agus a chonnaic an cailin í. D’imtigh an t-uaigneas dí agus thoisigh sí ag comhradh leí. Annsin ghléas an chaora dhubh suas an cailín agus fuair cóiste dí agus d’iarr uirthi imteacht go dtí an
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Máire Nic Fhloinn