Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ó Roise a maide coinne, agus go bealach suas na seachtmhaine. An dara neag a lean mé go gartan na gcaolach go toigh labhrais, an triomadh neag a lean mé ó sin go Canada agus arais un an Muillean Cearr, agus annsin lagadh ar mo chosaibh mé, agus b’eigeán damh buaileadh ar an déirce seo a bhean an toighe. Is iomda mála ag sgairtigh orm a bhean an toighe gidh nach léar duitse mo dheacair, mar tá mála an t-slinneáin, agus mála an mhuineail mála na hiosgaide, mála na heasgaile, an wool bag. penny come quick. bosca na déirce agus an butter box. Dfág mise slán ag bunadh an toighe sin agus chuaidh go teach eile.
  2. Amhrán

Nuair a teidim-se un faire na un tórraidh