Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    siad caide mar bhí. Annsin thug an gasur lán a bpóca da ór agus da airgead dobhtha agus dubhairt sé go rabh sé ag imteacht seal uatha. Shiubhal sé leis go dtáinig se fhad le caislean mór agus bhí dream daoine ag ioma os coinne an caisleain. Chuaidh sé ag amharc ortha agus in a measg bhí ingean Iarla bhun an Sleoin. Comh luath agus chonnaic sé í thuit se i ngrádh léithi agus comh luath agus chonnaic sise eisean tuit sí i ngrádh leis, agus pósadh an lánamhain agus bhí baineis mhór aca a mhair seacht n-oidhche agus seacht lá agus bfearr an oidhche dhiorannach no an céad oidhche. Chuaidh siad san an t-ath iad sa an clochan. Baitheadh iad san agus thainig mise agus ní bhfuair mise acht stocai bainne reamhar agus bróga paipéar agus tá mé annso indiu agaibh se.
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn