Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bréagh anois agus a tchifea ar do siubhal lae le na cheann dubh catach agus a choisgeim eadtrom a shuil loinreach agus a bhéal chumtha. Annsin cheannuigh sé ball éadaigh da achan duine de na cuid dearbhrathara agus d’imtigh sé leis go mullach an chnuic san aith a rabh siad uilig le castal ar a cheile. Bhí sé annsin roimh an chuid eile agus chuaidh sé ar chúl ardain sa dóigh go bfeicfeadh sé iad acht nach bhfeicfead siad san eisean bhí go maith agus ní rabh go holc nior bhfada go dtáinig siad achan chúpla mar d’imtigh siad agus nuair a bhí siad uilig chruinnig d’eirigh seisean in a sheasamh agus ní mo na gur aithin siad é leis an éideadh bhréagh a bhí air. Annsin thoisigh achan duine aca ag
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn