Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    i bhfad ní ba mheasa na na hoidhcheanna eile. Go direach ag an dó dhéug a clog bualadh ar an doras agus isteach leis na ceithre mhadadh mhóra dhubha agus thoisigh siad aníos agus síos an t-úrlar indiaidh an comhra a fhághail ag taobh an ghasura. Bhí go maith agus ní rabh go holc acht deir leis an ghasur ins an deireadh go gcuirfeadh sé ladhar an mhaide briste isteach faoi clár na comhra go bhfeicfeadh sé caide a bhí istigh. Rinne sé sin agus thóg sé clar na comhla suas orlach agus chonnaic sé go rabh duine beó istigh ins an chomhra. Bhí sé ag dul a leigeann síos arais nuair a labhair an fear a bhí istigh leis agus dubhairt “fosgail siar an clár”. Caith an gasur an chomhla siar on cómhar agus d’éirigh
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn