Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    seisean caide atá le deanamh againn. Dubhairt cuid aca gur bhfearr dobhtha a dul ar ais chuig a n-athair agus dubhairt cuid eile nar coir. Bhal arsa an gasur beag mo théidheann muid arais b’éidir gur cleas a [d’imtireadh]? sé oraid agus nach mbeadh duine ar bith againn ag éisteacht leis. acht bhfuil fhios agaibh caidé ba choir dúinn a dheanamh. [Acan]? Chúpla a dhul ar siubhal ar fastodh go cionn lae agus bliadhna agus rachaidh mise liom féin. Nuair a bhéas an lá agus an bhliadhain istigh tiocfaidh muid uilig go barr an chnuic móir sin suas go bfeicfimidh caidé mar eireochas le gach duine againn. Bhí go maith agus ní rabh go holc d’imtigh gach cúpla mar tháinig siad ar an t-saoghal a bhealac féin agus d’imtigh an gasus a bhí leis
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Cait Nic Fhloinn