Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    choire agus amach ar an talamh, isteach sa dara coire agus amach ar an talamh, isteach sa triomhadh coire agus amach ar an talamh agus annsin bhí an bhéan og bainnte aige. Cuaidh sé amach annsin agus d’innis sé don chliobog caide mar bhí agus go rabh sé féin agus an cailin og le pósadh ámaireach. Maith go leor arsa an chliobog act na deán dearmad damh-sa. Ní h-eagal damh arsa an ghasur pósadh é féin agus an cailin agus bhí bainis aca a mhair seacht n-oidhche agus seacht lá agus bfearr an lá diorannach no an chead lá agus bhí oiread ul-ghardas [ar]? an lánamhain go dearn an gasur dearmad de na cliobógai. Comh luath agus a smaointuigh sé ortha rith sé ins na fatha fásgaide fad leis an stábla acht ní rabh cliobog ar bith annsin. Chuaidh se
    Máire Nic Floinn