Scoil: Doobin (uimhir rolla 16383)

Dúbinn, Co. Dhún na nGall
Máire Nic Fhloinn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    orm. Annsin fiafrochaidh sí duit an dtíg liom cúlóg a iomchur agus abair tusa nach rabh mo leitid ariamh faoi cúlóg. Annsin iarrfaidh sí ort í a cur ar do cúlaibh piosa agus abair tusa maith go leor agus nuair a gheobhas mise sibh bhar mbeirt ag marcaidheacht imtheochaidh mise agus ní dheanfaidh mé stad mara na mór [chomhnuidhe]? go dtig mé go caislean do mhaighisteara arís. Maith go leor arsa an buachaill agus d’imtigh an beirt leobhtha agus tuit achan rud amach mar dubhairt an chliobóg go dtáinig siad ar ais abhaile agus an cailín leo. Annsin [dhi]? dheanfath dadamh gnoithe don maighistir acht an cailin fhághail le pósadh acht dubhairt sise nach b-pósadh sí duine ar bith acht an té a léimfeadh isteach in trí coire de uisge galach agus ansin a léimfeadh amach ar an talamh slan [sadhbhair]? Nuair a chualaidh an maighistir
    Máire Nic Floinn