Scoil: Na Cruacha (uimhir rolla 14879)

Na Cruacha, Co. Dhún na nGall
Máire C. Ní Chinnéide

1. Sgéal- Dómhnall Gormlí
    Bhí fear ann am amháin agus bhí sé an-saidhbhir. Bhí beirt mhac aige. Lá amháin d'fhiafruigh sé den dá mhac caidé cineál oibre a bfheárr leobhtha nuair a bheadh siad mór. Dubhairt an bheirt aca gur mhaith leo bheith na sagairt. D'imthigh an bheirt aca ansin na coláiste agus chaith siad seacht mbliadhna sa choláiste. Nuair a bhí siad réidh thionntuigh fear aca ina mhinistear agus bhí an fear eile ina shagart. Ní rabh fhios ag an athair annsin caidé a dhéanfadh sé agus achan Domhnach go cionn seacht mbliadhna theidheadh sé fhad leis an mhinistear agus d'iarrfadh sé theacht fhad le na chreideamh fhéin arais. maidin Dia Domhnaigh
    Cill Riáin, Co. Dhún na nGall