Scoil: Na Cruacha (uimhir rolla 14879)

Na Cruacha, Co. Dhún na nGall
Máire C. Ní Chinnéide

1. Páidreacha
    1.Ag coigilt na teineadh
    Coiglim an teine seo mar choiglim Críost cách, Brighid ina bun, agus Muire ina lár, seacht n-aingeal fiche ag an teineadh go dtí lá is ag cúmhdach an toighe seo is na daoine go lá.
    2.Ag dul a luighe duit.
    Luighim ar an leabaidh seo mar luighfidh mé ins an uaigh, ag deánamh faoiside leat a Íosa go cruaidh, tré gníomhairí mo cholna, tré smaointeacht mo chroidhe, tré labhairt mo bhéal, tré gach ní a dubhras, is nach rabh fíor, iarraim maitheamhnas ort a righ na glóire. Amen.
    3.A Íosa a Mhic Dé gabh seachnuigh m'anam ar aon slighe, do mo chúmhdach, do mo shábhal ar aon teinidh agus ar uisge.
    4.Cum Dia agus Muire mé , Conall agus Colmcille, go sabhalaidh siad mé ar achan olc agus go gcuirfidh siad déagh-bháis chugam. Amen.
    Cill Riáin, Co. Dhún na nGall