Scoil: Na Cruacha (uimhir rolla 14879)

Na Cruacha, Co. Dhún na nGall
Máire C. Ní Chinnéide

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Annsin cheistigh sé fáth na láimhe móire ar an mhnaoi eile agus dubhairt sise go mbíodh sí ar fad ag cardáil agus d'éirigh a lámh comh mór sin.
    Dubhairt an fear nach ndeánfadh a bhean s'aige-se cardáil ní ba mhó. Annsin cheistigh sé fáth na coise móire, agus dubhairt an bhean go mbíodh sise go síorruidhe ag sníomh go dtí gur éirigh a cos an-mhór. Dubhairt an fear nach ndeánfadh a bhean sníomh an fhad a mhairfeadh sí. Mar sin de bhí dóigh sona sásta aca indiaidh sin, agus bhí siad go maith o'n lá sin go dtí an lá indiu.
    AT0501: The Three Old Women Helpers
    Cill Riáin, Co. Dhún na nGall