School: Na Cruacha (roll number 14879)

Na Cruacha, Co. Dhún na nGall
Máire C. Ní Chinnéide

1. (continued from previous page)
    Thall i gCróleac ag bun na gCruach Gorm tá carraig Aifrinn fosta. Tá staighre suas go mullach na carraige. Ni bhaintear leis an áit.
    Amuigh i Mín na mBroc idir na sléibhte agus Loch Fhiadh ta daoine curtha ann agus ba ghnáthach Aifreann a léamh ann.
    Os cionn an bhealaigh mhóir taobh thoir de thoigh na scoile tá carraig Aifrinn. Tháinig fear thart lá amháin tá tamall ó shin agus thog sé an chloch leis le claidhe a dhéanamh. Bhí sé ag déanamh puill inti le gimbléid ach níor éirigh leis agus b'éigean dó é a fhágáil. Ariamh ó shin níor baineadh leis an chloch.
    Cill Riáin, Co. Dhún na nGall
    Peadar Mac Diarmuid