Scoil: Mín an Bhealaigh (uimhir rolla 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Niallghuis

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear i Mín na Coilleadh san t-sean am darb ainm Éaomonn Ó Cianaigh, agus bhí sé ag teacht abhaile an mhaidin seo. Bhí breacadh an lae ann. Ní raibh bróga ar bith air agus bhí sé ag siubhal ar an fhear ghlas ar thaobh an bhealaigh mhóir. De thairbhe sin ní raibh fuaim ar bith aige.
    Bhí sé ag teacht faoin fáithche ar an bhóthar idir Mín a'Bhealaigh agus Árd a'Rátha nuair a chonnaic sé fear ruimhe ar an rod. Bhí rópa cocaoin ag an fhear seo agus bhí sé ag tarraingt an rópa ar an driucht ar thaobh an bhóthair. San am ceudna bhí sé ag cainnt leis féin agus a radh "uilig damsa" "uilig damsa" do lean Éamonn é agus eisean a' radh "an leath damsa" "an leath damhsa"
    Ní fhaca an fear eile é ar chor ar bith agus i ndiaidh tamaill,
    Sean Ó Cíanaigh