Scoil: An Tulach Mór (uimhir rolla 6293)

Tully More, Co. Dhún na nGall
Máire, Bean Uí Bhrisleáin

Ar an leathanach seo

1. The following Rann ie were told to Mary A McNelis by her grand uncle W.McNelis (101 yrs) Kentucky Ardara Co. Donegal.
    “Hop up a gearran donn ca inbéis muid anocht béidh muid i Sligeach agus caidé geobhas muid ann. Crúdha capall, cat rosta, lucóg ar bior nach maith an oltach sin”
    Paidir le Iosa Críosta agus le Dia a faistineas agus Maighdean Muire ár mathair ulig ar an tír seo ar an tír atá le teacht ár scoladh a leasa agus seacnamh ar namhaid go mór;
    Coimirce gniomh an diabhal le treas grádh Dia agus na comharsain ar dúinn go la ar mbas Amen.
    Mary A McNelis wrote down the above from the lips of the old man but as he talked very quickly it was very difficult to catch the Irish words.
    M. A. McNelis 12½ yrs. Kentucky, Ardara, Co. Donegal.
    Teangacha