Scoil: Mín an Aodhaire (uimhir rolla 12021)

Mín an Aoire, Co. Dhún na nGall
Seaghan Ó Coinnigeáin

O! a Dia 'na n-uan a ceasah ar crann na croice agus d'fulaing na mílte. Loitigh ar mo shonsa
    Luighimse faoi do sgiath. Cuirim thairm
    Ceann cheasta agus an crann beannuighthe ar crochadh Críost. O a Mhaighdean Mhuire fágaimse me féin faoi coimirce lamha do leinbe gach oidche agus gach lá
  2. Scéal

Nuair a d'iarr Dia ar Naomh Iosep a thir féin fágailt agus an Mhaighdean agus an leanbh Iosa a thabhairt....

Nuair d'iarr Dia ar Naoimh Josep a thir féin fágailt agus an Maigdean agus an leanbh Iosa a tabhairt leis go Éigipt. Rinne sé reidh agus D'imitigh.
    Bhí an astar fada agus aimsear the.
    Lá amháin bhí turse agus tart an an Maighdean Muire. Sgairt si ag teach agus D'iarr deoch Tugadh deoch uisge duithe. indiadh dá bo a bhéith ag muinntir an Toighe. Thug buidheachas agus D'imtigh. Níor bfada gur éirigh si tartmhar arais. Bhí teach ag taobh an Casain. Sgairt si an teach agus D'iarr Deoch. Tugadh deoch bainne duithe. Gidh nach rabh ag bunadh an toighe seo acht aon bó amháin. Tug an Maighdean Muire buidheachas agus Dfág a beannacht ag bunadh an Toighe.
    Múinteoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)
    An Gaineamh agus An Curraoin, Co. Dhún na nGall