Scoil: Caiseal (uimhir rolla 13055)

An Caiseal, Co. Dhún na nGall
G.P. Pléimeann

Ar an leathanach seo

1. Dubhairt sé fosta go mbéadh still i na suidhe ar an charnaoiligh agus nac mbéadh garda ar bith le é a éileamh agus bhí sin fíor uair amhain.
    Dubhairt sé go dtiocfadh aicíd ar na madaidh roimhe deireadh an t-saoghail agus go mbéadh siad ar mire agus nuair a thiocfadh an namaid nac mbead madadh ar bith le tafaint leobhtha.
    Dubhairt sé fosta go mbéadh na fir comh gann ag deireadh an chogaidh agus go n-éireochadh bean amac agus tchifeadh sí fear i bhfadh uaithe agus scairtfeadh sí na mná uile a theacht a amharc air. Annsin bhéaraidh an bhean eile freagar úirthi. "Níl fhíos agam cá áit a dtáinig sé as."
        1. naoimh
    Róise Nic Niallghuis
    Baineann
  2. Dubhairt sé go dtiocfadh much dubh anoir agus go gcuirfeadh sé muintir Ghlinne uilig amach ins an Pholl Ghorm ach amháin na daoine a bhéadh in a seasamh ar chloich atá eadar an Bhíofan agus an Bhaile Árd. Nuair a bhéafar ag troid an chogaidh dheireannaigh ar an domhan a thiocfas an mhuc dhubh seo.